2012-03-05

"Han sitter här snett sidan om mig och ler med sitt vackra strålande leende, inramat av rödlätt hår som väcker avundsjuka hos mig, jag som älskar rött hår! Hans ljusa hud med fina ljusa fräknar och röda hår signalerar att här sitter en man med en stark personlighet – ja, det känns i sfären i rummet."

Finn ett fel i ovanstående text!
Den är skriven i november 2011. Av en kvinna. Om en kvinna. Jag har ändrat i texten. 2011! Det är rad tre till nio i en lång text, rubrik oräknad.

I nästan all skriftlig kommunikation så rekommenderas att börja med det viktigaste för att hinna fånga läsaren. Nu jobbar inte skribenten professionellt med text, så det kanske jag kan förlåta henne. Det sorgliga är att hon jobbar med fördomsfri jämställdhet...Själv så läser jag in lite klassiska fördomar om rödhåriga också. Speciellt rödhåriga kvinnor. Men det är min läsning.

Nu kanske någon blir förbannad och tycker att jag hänger ut någon. Ja, på sätt och vis gör jag det även om jag inte nämner några namn. Men hur ska vi annars komma till rätta med den här beskrivningen av kvinnor, med fokus på utseendet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar