2011-12-12

Kör du på tom tank?

Jag läser just nu Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. Underbart klok bok om en framgångsrik advokat som finner meningen med livet och sprider sin visdom vidare.  Ett citat som gav mig titeln på blogginlägget:

"Min vän - att säga att du inte har tid att förbättra dina tankar och ditt liv är som att säga att du inte har tid att tanka bilen för att du måste köra vidare. Det straffar sig till sist."

Det inte bara straffar sig, det är helt enkelt omöjligt. Vad man än tycker om tankens kraft och visualiseringar och affirmationer så mår vi alla bra av att luta och tillbaka och fundera över hur vi har det och hur vi vill ha det. Fundera över vilka vi är och vilka vi vill vara. Kanske något att göra i jul, i stället för att stressa mellan alla måsten? Boken betonar helheten mellan kropp, själ och tanke och visst vet vi, egentligen, hur bra vi mår av att röra på oss. Till och med läkarvetenskapen börjar komma ikapp och skriver allt oftare ut motion på recept. Själv har jag ju ett medfött behov (det har ni också!) av att röra på mig eftersom jag är en zebra så för kroppen min hyser jag ingen större oro... Jag jobbar till och med extra som personlig tränare, på distans! Jag har aldrig träffat min klient IRL, vi är vänner på Facebook och hon behövde hjälp. Hon är mycket nöjd, säger att det verkligen hjälper henne att komma iväg på träning. Vi jobbar via sms och det funkar finfint.

Munken som sålde sin Ferrari, tid för eftertanke och skaffa dig en PT (det kan finnas närmare än du tror och på andra ställen än på gymmet) blir dagens julklappstips till dig själv. Själv önskar jag mig ett glassigt magasin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar